Hippocrates
Hippocrates

Voeding is één van de belangrijkste pijlers van de natuurgeneeskunde. Het doel van de natuurgeneeskunde is om onze cliënten een gezonde levenswijze op langere termijn aan te leren.

Een gezonde voeding brengt verbetering op alle niveaus, op psychisch en somatisch vlak.


DETOXWEEKEND

Begeleiding:

Ilse

De deelnemers kunnen hun vragen en ervaringen uitwisselen met Ilse en met de andere deelnemers via besloten groepen (in Facebook of WhatsApp) alsook tijdens twee bijeenkomsten. Tijdens die bijeenkomsten geven wij aan de deelnemers ondersteuning door middel van een mindfulnesswandeling in de natuur en van info over gezonde voeding. Voor deze bijeenkomsten spreken we af in onze praktijk te 1080 Sint-Jans-Molenbeek, Belgicalaan 39.

 

Doel:

  1. Energie en fitheid: Één van de meest opvallende resultaten is dat men zich, door de reiniging van het lichaam en de ontgifting, fitter voelt en meer energie heeft. 
  2. Grondige reiniging van het lichaam: De uitscheiding van opgehoopte afvalstoffen verbetert en het hele lichaam is grondig gereinigd. Een sapkuur heeft een positieve invloed op de lever, de nieren, de huid en de darmen. 
  3. Verbeterde darmwerking en darmflora: De darmflora krijgt de kans om zich te vermeerderen waardoor de darmwerking verbetert en de spijsverteringsorganen ontlast worden. 
  4. Bevordering van stofwisseling en verhoging van weerstand: De uitscheiding van belastende afvalstoffen wakkert de stofwisseling van het hele lichaam aan en stelt het lichaam opnieuw in staat om  optimaal te functioneren. Ook de algemene weerstand van het lichaam verhoogt. 
  5. Afslanken: Het afslanken heeft te maken met een betere vochtuitscheiding tijdens het sappen. Bij een sapkuur leeft het lichaam noodgedwongen op de opgeslagen reserves en gaat het afvallen snel. Waak er echter wel over dat u na de sapkuur niet opnieuw onmiddellijk ‘gewoon’ gaat eten. Het lichaam blijft hooguit zes weken minder energie verbruiken. 
  6. Lichaam en geest: Een sapkuur is ook gericht op het reinigen van de psychische ‘gifstoffen’, zoals boosheid, woede, haat, verdriet, jaloezie, intolerantie en rouw. Onze gemoedstoestand heeft namelijk invloed op de conditie van ons lichaam. Emoties zetten zich vast op onze organen en verhogen zo slijtage. Denk maar eens aan spreekwoorden als ‘Iets op je lever hebben’ of ‘Je gal spuwen’…. Een teveel aan opgeslagen afvalstoffen kan dus ook psychische klachten veroorzaken. 
  7. Allergie: Een sapkuur heeft een bijzonder goede inwerking op allergieën; niet alleen zullen de symptomen vrij snel verdwijnen maar ook de allergische reactie. Daar allergie nog een duistere kwaal is, waarvan men wel het mechanisme maar niet de juiste oorzaak kent, is het moeilijk na te gaan waar precies de genezende eigenschappen verborgen zitten, maar die liggen waarschijnlijk in de reinigende werking. 

Kortom:

Eén van de meest opvallende resultaten van een sapkuur is, dat men zich reeds tijdens de kuur maar vooral ook erna fitter voelt en meer energie heeft.  Het lichaam wordt gereinigd van opgestapelde afvalstoffen en dit komt zowel ons fysieke als ons emotionele welzijn ten goede. Een sapkuur is ook de ideale aanzet voor een afslankingskuur.

 

Inhoud:

Tijdens deze kuur worden gedurende 2 dagen enkel fruit- of groentensappen genuttigd.

Dit vergt uiteraard een aanpassing. Het is dan ook héél belangrijk om zich hier mentaal en fysiek zo goed mogelijk op voor te bereiden. Men moet zich openstellen, een positieve houding aannemen en er naartoe leven door de voeding langzaam af te bouwen. 

Het kuren kent 3 fasen:

Fase 1: de voorbereiding

Fase 2: de kuurdagen

Fase 3: de opbouw

Introductieavond (verplicht) duurt 1,5 uur - de bijeenkomsten tijdens het detoxweekend duren 3 à 5 uur.

 

Wat mag je van ons verwachten?

Informatie en begeleiding vinden wij heel belangrijk. Vandaar dat we het volgende voorzien hebben:

 

Informatiesessie:

Op de informatiesessie krijg je alle nuttige informatie hoe je je het beste voorbereidt op een sapkuur, hoe de sapkuur verloopt, wat je nodig hebt en hoe de opbouw na de sapkuur dient te gebeuren. Je kan je inschrijven op de informatiesessie die doorgaat in onze praktijk in de Belgicalaan 39 te 1080 Sint-Jans-Molenbeek.

 

Wanneer:

 

Er wordt in het tot en met het voorjaar 2024 geen detoxweekend gepland, maar wens je individueel begeleid te worden in een detoxkuur, contacteer Ilse gerust.

 

Prijzen:

De informatiesessie is verplicht voor alle nieuwe deelnemers die de sapkuur wensen te volgen. De kostprijs is 10 euro (inclusief brochure en kruidenthee). De bijeenkomsten in de natuur zijn optioneel. Je mag deelnemen aan één of twee bijeenkomsten. De kostprijs per bijeenkomst bedraagt 10 euro (inclusief sap en kruidenthee).