Stress werkt vernietigend en veroorzaakt niet specifieke klachten, functiestoornissen, een verzwakte immuniteit en talrijke klachten van het spijsverteringsstelsel, de borstkas, het bekkengebied, de bewegingsorganen en andere klachten. Stress bemoeilijkt het genezingsproces van alle ziekten. Mensen die zich goed kunnen ontspannen en de stress beheersen hebben minder kans om ziek te worden en als ze ziek zijn, zullen ze sneller genezen.

 

Wij bieden de volgende formules aan om te ontspannen:

 • ontspanningsweekend
 • slaap en herstel

ontspanningsweekend

 

Begeleiding:

Ilse en Dominique

 

Wat:

Het ontspanningsweekend is ideaal om je batterijen op te laden en te herbronnen. Ilse en Dominique begeleiden jou tijdens het hele weekend op het domein van de abdij van Zevenkerken en brengen jou tot ontspanning met behulp van eenvoudige bewegingen, meditaties, muziek, wandelingen in de natuur en massages. Het muziekgedeelte vindt  zaterdagavond plaats. Dan is Christophe Pochet onze gast. 

 

Minimum aantal deelnemers: 8

Maximum aantal deelnemers: 15 

Onze speciale gast:

Christophe Pochet is muziekcoach en houdt zich ook bezig met non-verbale communicatie met akoestische muziekinstrumenten. Hij ontdekte al heel vroeg zijn passie voor muziek. Zo begon hij op 3 jarige leeftijd viool te spelen. Ook zijn passie voor dolfijnen uitte zich rond diezelfde leeftijd met een afbeelding op zijn allereerste boekentas. 35 jaar later heeft hij beide passies bijeengebracht met als gemeenschappelijke noemer het non-verbaal communiceren.

Na zijn vioolstudies in binnen- en buitenland behaalde hij op zijn 22ste een vaste plek in het Antwerp Symphony Orchestra. In dit orkest leerde hij om de handbewegingen van diverse dirigenten moeiteloos te verklanken op zijn viool. Daarnaast kreeg hij er de kans om met diverse doelgroepen rond muziek te werken. Zo trok hij met enkele collega’s o.l.v. Paul Griffiths naar Congo en Kenia om met kinderen te musiceren. Maar vooral bij het project ‘Blood on the Floor’ i.s.m. De Veerman en de Antwerpse Auticant school ervaarde hij een nieuwe roeping: in de omgang met jongeren met autisme voelde hij een natuurlijk begrijpen zonder woorden.

Sindsdien volgde hij bijscholingen in de improvisatie als jazzviolist en percussionist, een opleiding in de Dolphin Assisted Therapy en een Postgraduaat ‘Omgaan met kinderen en jongeren met autisme’.

In Puerto Aventuras (Mexico) assisteerde hij gedurende één week de Amerikaanse onderzoeker Jack Kassewitz bij zijn communicatieonderzoek met dolfijnen. Hierbij maakte hij ook opnames van de reacties van de dolfijnen op zijn vioolmuziek.

Samen met elektronische muziekcomponist Daniël Lemmens richtte hij de Nai’A vzw op om muziekworkshops in scholen van het buitengewoon onderwijs te geven en trips naar wilde dolfijnen voor dezelfde doelgroep te organiseren.

Via de muzikale taal wil hij personen met sociale en communicatieve moeilijkheden helpen om zich te leren uitdrukken door in de eerste plaats connectie te maken met zichzelf en vertrouwen te krijgen uit een interactie met dolfijnen.

Datum en locatie:

St-Andriesabdij, Zevenkerken 4, 8200 Sint-Andries Brugge.

Van zaterdag 23 november om 9u30 tot zondag 24 november om 16.00 uur. De deelnemers overnachten ter plaatse (inbegrepen in de prijs).

Prijzen:

200 euro (overnachting inbegrepen) 

prijs lakenpakket : 10 euro (op voorhand te bestellen)

 

Inbegrepen in de prijs:

 • Overnachting in de abdij
 • Maaltijden 
 • Tussendoortjes en dranken tijdens de pauze
 • Eén manuele behandeling (massage of oorkaarsen) per weekend

Inschrijving:

 • Inschrijving vindt schriftelijk plaats, d.m.v. het contactformulier op onze website of d.m.v. een e-mailbericht met volledige adresgegevens
 • Inschrijving is persoonsgebonden en bindend
 • Plaatsing gebeurt op volgorde van ontvangst van de inschrijving
 • Bij overintekening, meer dan 15 deelnemers, wordt er een wachtlijst gehanteerd op volgorde van inschrijvingsdatum. Zodra er een plaats vrijkomt, wordt de eerste op de wachtlijst geplaatste benaderd

Betaling:

 • Na ontvangst van uw inschrijving ontvangt u een bevestiging.

Annulering:

 • Na inschrijving bent u tot 8 november 2019 gerechtigd uw inschrijving kosteloos te herroepen. Dit dient door middel van een schriftelijke annulering te gebeuren.
 • Annuleert u na 8 november 2019, dan brengen wij de helft van het totale factuurbedrag in rekening.
 • Annuleert u na 15 november 2019 of tijdens de training, dan bent u het volledige bedrag verschuldigd.
 • Uitsluitend schriftelijk annuleren is mogelijk.
 • Pure Living is gerechtigd de training te annuleren in geval van dringende en onvoorziene omstandigheden OF indien er minder dan 8 inschrijvingen zijn. 

SLAAP EN HERSTEL

Begeleiding:

Dominique

 

Wat:

 

Doel:

 

Prijzen: